Startup Delta: Amsterdam the place to be for startups

Auteur: Economic Board Amsterdam

Neelie

Neelie Kroes gaat de internationale positie van startups in Nederland versterken en innovatieve buitenlandse startups overtuigen om zich hier te vestigen. Innovatieve startups zijn beginnende bedrijfjes die zich richten op innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Als ‘Special Envoy’ zal Kroes de komende anderhalf jaar Nederland op de kaart zetten als dé Europese vestigingsplaats voor startups. Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) vandaag bekend gemaakt. Neelie Kroes doet dit vanaf het Marineterrein in Amsterdam.

Internationale ambitie

Nederland wil meer startups uit andere landen aantrekken en meer Nederlandse ondernemingen laten doorgroeien tot grote bedrijven met internationale allure. Neelie Kroes gaat in opdracht van het kabinet een nieuwe generatie startups de kans geven om in Nederland hun talent te ontwikkelen, te innoveren en banen te creëren.

Neelie Kroes geeft leiding aan dit nieuwe initiatief StartupDelta. Binnen dit initiatief werken overheden, kennisinstellingen, startups, financiers en bedrijven samen. Gevestigde bedrijven kunnen zich bij StartupDelta aansluiten en zo beginnende startups helpen om door te groeien. StartupDelta zal de samenwerking aangaan met bestaande startup hubs in Nederland, zoals de High Tech Campus in Eindhoven en Kennispark Twente, en met toonaangevende internationale hubs.

Amsterdam als visitekaartje

Neelie Kroes gaat zich met haar team vestigen in Amsterdam. Er is gekozen voor de hoofdstad vanwege de internationale uitstraling, de aantrekkingskracht op jonge mensen en innovatieve bedrijven en de fysieke en digitale infrastructuur. De gemeente Amsterdam biedt de Special Envoy onderdak op een historische locatie die volop in ontwikkeling is: het Marineterrein op het eiland Kattenburg.